top of page

Duurzaamheid

 

U zult het snel merken: in mijn advies is altijd aandacht voor duurzaamheid, voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Ik vind namelijk dat we verder moeten kijken dan alleen naar de hypotheeklasten, ik kijk naar woonlasten!

Wist u dat de kosten voor gas, water en licht oplopen tot wel 10% van het netto besteedbaar inkomen? De verwachting is dat de energielasten de komend jaren nog verder gaan stijgen door toenemende belasting op aardgas.

De woningeigenaar die energiebesparende maatregelen neemt heeft de kans om deze lastenstijging te voorkomen. Dat maak ik bespreekbaar.

 

Huis kopen.png

Het moment van aankopen van een woning is perfect om de woning te verduurzamen omdat er vaak toch al een verbouwing plaatsvindt en u er nog niet woont.

Door deze maatregelen kunt u:
 

  • besparen op de energierekening

  • het wooncomfort vergroten

  • én bijdragen aan het verbeteren van het klimaat

Raphael Drenth 004rd_ingewalstra_21102021.jpg

Ik ken de financieringsmogelijkheden voor deze maatregelen: zowel de subsidies, de energiebespaarleningen van de overheid als de mogelijkheden in de hypotheek. Een heleboel regelingen waarbij er continu dingen veranderen. 

Wat is de beste manier om dit te financieren? Wat is het meest voordelig? Wat zijn de gevolgen op lange termijn? En hoe gaat u het aanpakken? Daar help ik bij.

Geld lenen kost geld, dat is waar. Toch kan het voordelig zijn een huis energiezuinig te verbouwen met geleend geld: als u daarna zoveel op energiekosten bespaart dat u de lening kunt terugbetalen of zelfs geld overhoudt. En dat met extra comfort!

bottom of page