top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverInge Walstra

20 jaar Brandevoort!

Aan het eind van een jaar kijken veel mensen terug. Ga ik ook doen, maar dan naar ruim 20 jaar geleden. Want toen kwamen wij in de nieuwe wijk Brandevoort te wonen: "het nieuwe Brabantse dorp"! Ergens in het groen tegen Mierlo aan.

Ik vind het een mijlpaal: onze wijk bestaat al 20 jaar! Ik ben er trots op, kijk hoe Brandevoort is gegroeid tot een geweldig dorp met scholen, winkels, verenigingen, goede wegen, de trein en heel veel huizen. In allerlei verschillende soorten en maten.


Ik weet nog hoe dat begon. In het voorjaar van 1998 hebben wij ons ingeschreven voor "Brandevoort", tijdens een Woonbeurs in Eindhoven. In oktober volgde de verkoopbrochure en na heel gedetailleerde vergelijking van alle woontypen, prijzen en straten hebben wij ons ingeschreven voor 2 kavels aan de Tyssenvoort. Voor bijna identieke woningen. En jawel hoor: in december kregen wij te horen dat we ingeloot waren voor kavel 114, ons huidige huis. Wat geweldig was dat.


Ik weet heel goed wat er dan allemaal door je heen gaat: kunnen we dat wel betalen? Willen we dat wel betalen? Wat komt er allemaal bij kijken? Moeten we ons huidige huis al gaan verkopen? Hoelang gaat de bouw duren? Hebben we dan 2 hypotheken en dus dubbele lasten? Wat kunnen we aan meerwerk via de aannemer doen? En wat doen we in eigen beheer na de oplevering?


Slapeloze nachten. Zeker weten. Niet alleen vanwege het onbekende, maar ook vanwege de mooie plannen die we hadden. Pas in juni 1999 tekenden we de koopakte en in augustus werden we eigenaar van een kavel waarop toen alleen nog het fundament lag!


Uiteindelijk duurde het nog tot in oktober 2000 voor we de sleutel kregen. We woonden toen al een half jaar bij mijn ouders in, want we konden in het voorjaar ons vorige huis heel goed verkopen. We dachten op dat moment dat het inwonen maar voor 6 weken zou zijn (waarvan mijn ouders er 4 in Amerika op vakantie waren, dus appeltje eitje), maar uiteindelijk duurde het 6 maanden! Zoveel vertraging zat er op dat eerste project...


Dus toen wij de sleutel kregen en er meer dan 50 (!) gebreken werden geconstateerd door de inspecteur van Vereniging Eigen Huis, accepteerden wij toch de woning. Want we wilden aan de gang. Uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen en zo wonen we er al meer dan 20 jaar met heel veel plezier. Ondertussen is onze benedenverdieping al grondig verbouwd, staat er een mooi tuinhuis met veranda in onze tuin en volgend jaar wordt de bovenverdieping aangepakt.


Vanwege mijn eigen ervaringen kan ik heel goed voorstellen hoe mijn klanten zich voelen. Ons eerste eigen huis was een bestaand huis en toen was alles nieuw voor ons. En het tweede huis was dus een huis dat we alleen op tekening zagen. Maar wat zijn we nog elke dag blij dat we die stap gezet hebben! Ondanks "hobbels" die je tegenkomt, is het doel de moeite waard, al zeg ik het zelf!


Wil jij ook een nieuwbouwhuis kopen? Er wordt volop gebouwd op Brandevoort, maar ook elders. Stel mij gerust al jouw vragen. Over wanneer je grond- en/of bouwrente moet betalen en of je dat kunt voorkomen, wat renteverlies tijdens de bouw is, wat een bouwrekening is en hoe dat werkt, wat een overbruggingshypotheek is en...... nog veel meer! Ik help je graag verder en wil met plezier oriënteren op jouw mogelijkheden. Want hoe beter je financieel voorbereid bent, hoe relaxter je de bouwfase ingaat!


Tot slot wil ik de mooie wijk Brandevoort, alle inwoners en iedereen die heeft bijgedragen aan onze mooie dorp van harte feliciteren met 20 jaar Brandevoort!
54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page