top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverInge Walstra

De eerste maand is voorbij gevlogen!


Een maand geleden ging ik "live" met INGE WALSTRA HYPOTHEEKADVIES, heel spannend! Een sprong in het diepe, maar ik heb heerlijk gezwommen!


Ik ben blij met de gevoerde klantgesprekken en met de klanten die voor mij hebben gekozen: in de eerste maand kreeg ik al meer opdrachten dan verwacht! Bijvoorbeeld van een gezin met jonge kinderen dat een gewéldig nieuw huis gaat bouwen, van een echtpaar dat net met pensioen is en kleiner wil gaan wonen, van een stel dat in harmonie uit elkaar gaat en waarvan 1 van de partners wil blijven wonen én van een echtpaar dat hun overwaarde wil verzilveren. Hoe divers is dat! Het is een eer om al in een vroeg stadium te horen van woonplannen en -wensen en om daar vervolgens een hypotheekoplossing bij te zoeken die "staat als een huis". Als ik een glimlach zie verschijnen, als ze achterover gaan zitten en hun plannen voor zich zien, dan geniet ik mee!


Daarnaast ben ik bezig met van alles en nog wat. Met mijn website optimaliseren, met promotie, met trainingen om mijn certificering als Erkend Hypotheekadviseur te verlengen, met de boekhouding, gesprekken met partijen, met collega zelfstandig adviseurs... Heel afwisselend!


Natuurlijk ging niet alles goed, hoor! Mijn HDN-certificaat bleek op het moment suprême niet actief (dan kun je dus geen hypotheekaanvragen doen) en ik heb mijn eerste boete binnen van de Belastingdienst (want btw aangifte vergeten...). Ook kom ik er achter dat veel geldverstrekkers regeltjes hebben waar ik niet eens bij stil sta omdat mijn voormalig werkgever daar veel soepeler mee omging. Bijvoorbeeld dat veel geldverstrekkers geen hypotheek willen verstrekken waarmee ook een consumptief krediet afgelost moet worden. Oké dan, weten we dat ook weer.


En zo leer ik elke dag. En zie ik binnen een maand het hele proces helderder worden: van 1e oriëntatiegesprek tot hypotheekaanvraag. En sta ik te kijken van alle hulp en back-up die ik krijg. Natuurlijk van mijn oud collega's die ook recent als zelfstandig ondernemers zijn begonnen, van de serviceproviders waarmee ik samenwerk, van de accountmanagers van de geldverstrekkers waar ik rechtstreeks hypotheken kan aanvragen en van de mensen achter mijn adviessoftware. Maar het meest blij word ik van mijn nieuwe klanten en het vertrouwen dat ze in me hebben. En van de klanten die de komende maanden voor mij gaan kiezen. Ik zal ze niet teleurstellen!23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page