top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverInge Walstra

Overwaarde verzilveren: hoe dan?!

In mijn vorige functie was ik vooral bezig met maatschappelijke uitdagingen op het gebied van wonen. Eén daarvan is dat ouderen langer zelfstandig moeten (en vaak ook willen) blijven wonen in hun eigen woning.


Veel huizenbezitters van 60 jaar en ouder gaan bijna met pensioen of zijn al gestopt met werken. Hun huis is veel meer waard dan hun hypotheek. Dat is een fijn idee, maar hoe profiteren ze daar dan van? Zonder het huis te hoeven verkopen...?


Ik was op zoek naar een goede oplossing waarmee mijn klanten hun overwaarde kunnen verzilveren. En ik denk die gevonden te hebben in de Florius Verzilver Hypotheek!


Vorige week ben ik met een ouder stel mee geweest naar de notaris en is de eerste Verzilver Hypotheek van mijn hand gepasseerd. Tussen ons gezegd voelde dit ook wel een beetje alsof ik als PSV-supporter bij Ajax op de tribune zat te juichen. Ik, als verstokte Rabo medewerker, regel één van de eerste hypotheken bij Abn-Amro, waar Florius een onderdeel van is.


Maar ter zake: hoe vult u uw pensioen aan met de Verzilverhypotheek? Door een gedeelte van de overwaarde op te nemen in de vorm van een "omgedraaide hypotheek". U blijft eigenaar en gaat een lening aan maar u betaalt tijdens de looptijd niets terug, zelfs de rente niet. U neemt bij aanvang een bedrag ineens op waarmee u uw eventuele oude hypotheek aflost en waarmee u bijvoorbeeld een grote uitgave doet. En daarnaast kunt u maandelijks een bedrag opnemen om uw inkomen mee aan te vullen. Dat kan tot een afgesproken limiet en die is afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van de overwaarde.


De lening loopt op want de rente wordt maandelijks bijgeschreven. Die betaalt u pas terug als u uw woning verkoopt. En die rente staat vast, is niet variabel. U kunt zolang in uw huis blijven wonen als u wilt: zelfs als u met de opnamen de limiet hebt bereikt. U betaalt dan niets! En het mooie van Florius is dat u de garantie krijgt dat u geen restschuld heeft als u voor een marktconforme prijs verkoopt!


Geen onaangename verrassingen dus, zoals bij veel soortgelijke kredieten wel het geval is. Maak een vrijblijvende afspraak met mij: ik vertel u graag meer over de Verzilver Hypotheek. Ik bereken diverse scenario's om te ontdekken wat het beste bij u past.


"De veiligste manier om de overwaarde van uw huis te kunnen opnemen", Consumentenbond over de Florius Verzilver Hypotheek in februari 201833 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page