top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverInge Walstra

Tips voor starters op de woningmarkt


Het is spannend als je je voor het eerst begeeft op de woningmarkt! Of die woningmarkt nou wel of niet oververhit is (de meningen van de "deskundigen" lopen uiteen..): wat helpt om succesvol een geschikt huis te vinden?


In ieder geval het gebruik van je gezonde verstand! Dat kan best moeilijk zijn want je eerste eigen huis kiezen is vooral ook veel emotie. Dat leidt meteen tot de tweede tip: schakel deskundigen in. En daarmee bedoel ik een goede aankoopmakelaar én hypotheekadviseur.


Dat heeft afgelopen maand in ieder geval geholpen bij een stel uit Noord Holland dat ik mocht adviseren. Zij willen hun huurappartement in het centrum van een gezellige stad verruilen voor hun eerste eigen woning: in de regio Eindhoven - Helmond. Omdat hij hier een goede baan heeft en dichterbij wil wonen.


De voorkeur ging uit naar Brandevoort. Dus: wat doe je dan? Kijken op Funda. Daar was wel heel weinig aanbod van woonhuizen in de gewenste prijsklasse. Vaak stond er direct "onder bod" of "verkocht onder voorwaarden" bij. Te laat… En toen ze een geschikt huis zagen en een bezichtiging gingen doen, kregen ze direct te horen dat er al 4 kandidaten vóór hen waren. En natuurlijk: de 1e kocht het. En een volgende keer liepen ze met 8 andere gegadigden door het huis, hadden ze 5 minuten de tijd en werd er verwacht dat ze een bod uitbrachten….


Ze besloten toen, heel verstandig, géén overhaast bod te doen maar een aankoopmakelaar in te schakelen die in de wijk en regio goed bekend is. Want dan kom je er gewoon eerder én gemakkelijker tussen! En die aankoopmakelaar was ook verstandig: hij adviseerde het stel om een goede hypotheekadviseur te raadplegen: Inge Walstra.


Eerst hebben we de financiële situatie in kaart gebracht: het inkomen en de toekomstverwachtingen, het spaargeld, studieschuld, hun eisen en wensen. Zo hebben we uitgebreid de mogelijkheden verkend. Ook de keuze voor een aflossingsvorm en de rentevastperiode werd gemaakt, waardoor ze wisten hoe hoog de maandlasten ongeveer zijn. En met deze kennis waren ze veel zekerder en konden ze snel handelen toen de aankoopmakelaar hen wees op hét geschikte huis. Niet in Brandevoort, maar in Geldrop: in een geweldige wijk waar hij is opgegroeid.


Dus: laat je niet gek maken als je in crazy situaties terecht komt op de huizenmarkt! Schakel een goede aankoopmakelaar in. En weet wat je financiële mogelijkheden zijn en hoe het plaatje er uit gaat zien. Daar helpt een deskundige hypotheekadviseur je graag bij. Maak een afspraak en we zorgen dat je ontspannen de woningmarkt op gaat!

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page