top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverInge Walstra

Wat is het verschil tussen een oriëntatie- of een adviesgesprek met mij?

Wanneer je wilt weten of je een eerste of een ander huis kunt kopen, dan begin je met het inwinnen van informatie over de mogelijkheden. Hetzelfde geldt als je extra wilt lenen om te verbouwen of als je wilt oversluiten om te besparen op de maandlasten.


Ik noem dat oriënteren en vind deze fase heel belangrijk! Zonder goede informatie en onderbouwing kun je namelijk geen goede beslissingen nemen. Hoe pak ik dat aan?


Ik vraag altijd eerst een aantal documenten bij je op voordat ik een afspraak plan. Denk aan inkomensgegevens, het spaarsaldo of de hoogte van leningen en gegevens van de huidige hypotheek als je die hebt. Daarmee kan ik me voorbereiden op ons eerste gesprek. Want ik vind afspreken met klanten het allerleukste van mijn werk, maar dan wil ik tijdens de koffie ook wel iets nuttigs te zeggen hebben!


In dit oriëntatiegesprek, dat vaak één tot anderhalf uur duurt, geef ik een globale indruk van jouw mogelijkheden. Nog geen pasklaar plaatje, maar wel een betrouwbare inschatting van wat er kan. Ook leg ik uit welke werkzaamheden er verder nog nodig zijn om een goede keuze te maken voor een passende hypotheek. Ik vind het heel belangrijk dat je goed kunt overwegen of je je thuis voelt bij mij en mijn manier van werken.


Want als ik je ga adviseren dan moet ik veel van jou weten en dan werken we een korte periode heel intensief samen. Het oriëntatiegesprek is vrijblijvend en kosteloos. En als jij meerdere gesprekken nodig hebt, dan nemen we daar de tijd voor. Niemand is hetzelfde en elke situatie is anders.


Het echte adviseren begint als je beslist van mijn diensten als adviseur gebruik te maken. Dit leggen we vast in een Opdracht tot Dienstverlening. Dan start het onderzoek naar de financieringsconstructie die het beste bij jou persoonlijk en bij jouw situatie past.


Mocht er enige tijd zitten tussen de oriëntatie- en de adviesfase dan bespreken we opnieuw de eerder verstrekte informatie om te beoordelen of die nog actueel is. Zo weet ik zeker dat we met alle belangrijke dingen rekening houden als ik je ga adviseren.


Als je wilt weten wat er in jouw geval mogelijk is, vraag me dan gerust dat te onderzoeken. Ik vind het een eer als ik je mag begeleiden naar een passende hypotheek. Eéntje waar je geen last of spijt van krijgt, maar waar je geen omkijken naar hebt en waarmee je gewoon lekker kunt wonen. Dat is het doel!
38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page